Rajaajaja Matkapäevikud ja Muud Mäletsused

Wednesday, February 07, 2007

LAUSEVÄRDJAS 2006

enamasti 19. jaanuar, natuke 20.ndat ka


Sirgi Saar (korraldaja, india naine)
Helene Urva (kuraator, õhtujuht)
Paul Klõšeiko (eriti püüdlik kelner, fotograaf ja ehitusmees)
Joonas Jõeleht (sõdur aka harjakapimees ja ehitusmees)
Rasmus Vare (ehitusmees ja tantsupuuslik)
Laura Järvpõld (tantsulõvi, fännklubi)
Triin Tekko (Diiva Vagiina, jutustaja)
Ita Ilves (Lydia Koidula, Saamuel, Jehhoova, Maarja, Joosep etc)
Triinu Oblikas (niisama ilus oleja)
Tauno Nõulik (külatola, kuukulgur, väljasurnud minielevant)
Maria Viiiita (sõnaseletaja ja printsess, vähemalt kleidi järgi)
Tõnis Tiitsaar (unine)
Eleriin Tekko (kohalik elanik)
Lausevärdja Gaalal anti auhindu eelneval aastal öeldud erinevate naljakate ja diipide lausete autoritele. Lisaks veel erikategooriad, nagu näiteks kokakunsti auhind ja elutöö preemia. Külalised olid tõeliselt püüdlikud ja hingega asja juures - kõigil oli enamvähem gaalariietus (õhtukleit/ülikond). Isegi Tauno nõustus peale pikka piinamist pintsaku selga panema. Ja nad saabusid nii täpselt! Ning isegi Joonas sai sõjaväest välja :)
Toiduks pakkusime hernesuppi (Eleriini erisoov eelmisest matkast) ja Lausevärdja silmamunadega torti. Pärast kui öö oli juba kätte jõudnud, tegi Eleriin veel küpsetatud jäätist, mis (kuna tsiviliseeritud inimesed magama olid läinud) õgiti ära taldrikuid määrimata. Lisaks oli meil veel kapsast ja palju muid asju. Diiva Vagiina ja Lydia tõid originaalse kommikarbi, mille sisu oli ise komplekteeritud. (See on ilmselge Murphy seadus, et semestri keskel on kodus söögiga nagu on, aga hetk enne vaheaega on külmkapp täis). Demonstreerimaks meie keskkonnasäästlikku eluviisi söötsime oma külalisi topsidest kuhu igaüks sai vastavalt oma fantaasiale markeriga nime peale kirjutada.
Mingi hetk leidis Helene, et oleks tore minust india naine teha, niisiis klammerdati tema sall mulle pea ümber ja joonistati pliiatsiga täpp otsaette. Vahepeal toimus veel mingi kahtlane asi kõrvaltoas. Pime. Enamus aega ainult tüdrukud. Kuulasime Maria andekat sõnaseletust eelmängu teemal. (Leidub keegi, kes on hingelt lausevärdjas).
Jagasime auhindu, Helene näitas oma suurepärast powerpointi ettekannet (muuhulgas ka edetabelite tippe vallutav Fülogeneesi laul). Osalejad said oma diplomid-medalid kätte, siinkohal toon ära kategooriate võitjad:
Paul Klõðeiko - Kõige võimsama, ebanormaalsema, kummalisema ja kohtlasema kisa auhind (Määä!)
Tauno Nõulik - Kõige suurema sahmerdaja ja sehkendaja auhind
Helene"lõõritab koguaeg" Urva - Laululinnukese eripreemia
Triin Tekko ja Sirgi Saar - Parima dialoogi või pöördumise auhind(Triin:"Kas sul on mingi okas hinges, et ma sind taktitundetuks pidasin?"Sirgi:"Ei, mul on terve okaspuu... või pigem kaktus.")
Maria Vita - Kokakunsti auhind, originaalse pudru, makaronide ja kakao ning muu maitsva eest.
Lennuki Personal - klubivälise tegija auhind ("We would like to say bye-bye to you already now..." kuskil Luksemburgi kohal)
Laura väänas vastupunnivat Rasmust tantsima. Paul, Rasmus ja Joonas parandasid (jälle!) diivanit. See diivan kulub niimoodi lõpuks täitsa ära parandamise kätte. Helene läks magama, sest ta oli väsinud. Me olime ikkagi pea hommikuni õppinud ja siis tuli eksam. Helene tuli vahepeal korraks tagasi, et mainida Taunole midagi väljasurnud minielevandi kohta. Otsene vihje.
Diivaniparandamise aegu esitasid Lydis ja Diiva Vagiina meile suurepärast näidendit (Diiva poolt Lydiale sünnipäevaks kirjutatud), kus Lydia luges kõiki osi ja hämmastas oma võimekusega Laurat.
Mingi hetk elimineerisin Tauno fotoka ja kustutasin natuke pilte. Üldiselt võtab väsimus inimeste üle võimust, Triinu on kadunud magama (tahab hommikul 6 midagi rongi peale minna) ja Paul ning Eleriin ka. Kui Tõnis ja Maria minu voodis tukkuma kipuvad, saadame nad minema. Tauno ka (ei julge ise tagatoast oma kampsunit võtta. heh). Joonas moodustab põrandal varjevärvi mätta, Laura uinub pauli augus (diivan, mille pinda veidi horisontaalsemaks tehti, kuigi ta vahepeal mitu korda raksatades uuesti oma suure entroopia taastas).
Kell 2.43 kustutati tuli ära
Kõige diibima lausega tuli lagedale Joonas Jõeleht, kes (muidugi mitte eriti valgustamist vajavate võtetega) võitis peaauhinna.
"Enne oli kiik, nüüd on võllapuu. Ajad muutuvad."

Siit edasi keelab kuri ja suur tsensor - laiskus, mul kirjutada!

7 Comments:

  • Sirgi!!! MIS pildid sa mul sealt fotokast ära kustutasid??? :D:D:D

    By Blogger Tauno, at 7:07 AM  

  • umbes pooled pildid kus ma ise peal olin :)

    By Anonymous Anonymous, at 8:07 AM  

  • "kuna tsiviliseeritud inimesed magama olid läinud"
    Ma tänan! Ma tänana!


    :)

    helene

    By Anonymous Anonymous, at 3:25 PM  

  • mina nõustun vabalt väitega, et olen ebatsiviliseeritud, aga Sirgi on tsensor :P

    By Blogger Tauno, at 3:47 PM  

  • Oiniitore, ma ka pildil! Tegelt minu omi saab ka varsti, äkki nädala lõpul viitsin. Nüüd hakkab miski ajapuudus ka ähvardama.

    Võtaks veelkord kokku, et Äge Üritus oli ja tähh.

    By Blogger paul, at 1:14 PM  

  • Palun-palun. Jaa, seda juhtub tõesti harva et fotograaf ka pildile jääb. & Tauno, see tuli su piltidehunnikule aint kasuks.

    By Blogger §, at 1:30 AM  

  • muide, elutööpreemia jäi puudu. Aile Keskel sai "elutööpreemia"

    Kui keegi kunagi avaldab soovi mu pauerpoint üles sääda, siis saate näha.

    By Blogger Helene, at 11:57 AM  

Post a Comment

<< Home