Rajaajaja Matkapäevikud ja Muud Mäletsused

Sunday, July 30, 2006

Minu Sünnipäeva (matk) pidamine

25. juuli
Minu tegelikust sünnipäevast on möödunud juba nädal aega. Pidime kokku saama bussijaamas 13.30 kuid tegelikult... oli seal Helerin, kes oli oma bussist maha jäänud ja Rasmus, kes napilt jõudis. Tauno jõudis umbes veerand tundi liiga hilja. Ülejäänud - Maria, Eleriin, Triin, Helene ja Paul läksid hääletades. Hetk peale seda, kui me bussisolijad Viru-Nigulasse jõudsime, maandusid seal ka Helene ja Paul. Helene luges veidi kohalikku kuulutustetahvlit. Siis me hakkasime (peale mõningast õnnitlemist jälle) Mahu poole astuma (9km). Kõrvalepõigetega. Näiteks Maarja kabeli juurde. Siis me radisime veidi hekist kirsse, keegi kohalik õiendas meiega seepeale, aga me ei märganudki kes see oli. Ja seejärel allikale. Elis pidi meile vastu tulema, et tuua juba väsima kippuvale Helerinile jalgratas. Paraku läks tal kumm tühjaks enne meieni jõudmist, nii et ratta kasulik funktsioon jäi täitmata. Pärnal piilusime ägedat bussipeatust, kus olid sildid "Kas sul raha on?" ja "Fack you". Siis läksime edasi. Kõõksumäe juures helistas Tauno, et ta on juba Viru-Nigulas. Kui meie Viru-Nigulas olime, oli ta Kuusalus. Huvitav kas ta hääletas lennuki peale või? Igatahes jõe juures jõudis ta meile järele. Samal ajal jõudsid kohale ka Tekkod ja Maria. Nad olid juba Autoga Mahusse jõudnud. ...Enamuse ajast mis me teel olime, sisustasin ma Argentiina muljete rääkimisega. Helene ja Rasmus tegid vägeva kodujooksu Mahu-sildi poole, kui see lõpuks metsa seest paistma hakkas. Kohale jõudsime. Aa kingitusi sai ka - mul on nüüd 2 pudelit briljantrohelist, imeliku muusika plaat, lestaraiped, T-särk, tohutu karbitäis kive ja suht korralik lasu šokolaadi. Aitähh. Järgnes hilinenud lõuna, ehk õhtusöök. Selle valmistamise taga oli minu tubli emme, kes ka matkaklubilistega hämmastavalt sõbrunes. Peale õhtusööki mindi ujuma. Merre. Me tegime muuliotsapeal vetikasõda. Õhk oli lendavat rohevetikat täis. Päike läks vaikselt looja. Kodus sai veel kiikuda suures presentkiiges, mille emme oli ära parandanud (respect) ja sõita paadiga tiigi peal, mis oli kuivanud põlvesügavuseks. Ning muidugi gomoku. Seekord oli isegi 2 lauda ja nupukomplekti. Tauno oli enda oma ka kaasa võtnud. Tauno raius oma Paadenurmeaegse (talvel) puuraidumisveaguse täis. Kõik pandi põrandale magama nagu kilud karbis - telki kellelgi polnud. Triin Tekko magas minu juures "põõningul" ja Helene ning Rasmus õues. Alles kell 2 lasksin ma inimestel rahus magama minna :P. Öösel käisin ma Mariat nügimas, et ta lõpetaks kõva häälega hingamise.

26. juuli
6.15 Paul hakkas ringi kohmerdama. 6.45 Paul läks minema. Minu ülihoolitsev emme saatis ta peaaegu Viru-Nigulasse. Arvake kes on kerge unega? Ülejäänud ärkasid umbes kell 11. Siis ma tegin neile putru. Mõni läks ujuma, neil vedas. Nemad said järgmise potitäie - ei olnudki veel ära jahtunud. Pärast läksime jalutama... nii 25 km. Letipea Ehalkivile. Kivi juures rannas sõime lestaraipeid ja greipi. Ujusime jälle kahtlase üllatuskividega põhjaga meres. Läheduses olevat ka punkreid ja kasarmuid aga kohalik piirivalvetorn paistis olevat liigagi asustatud, seega ei läinud lähemalt torkima. Tekko õekste vanemad tulid ja viisid Triinu ära. Seal liitusid matkaklubi + EmaElle + väikesirgi-Maike seltskonnaga veel külavanem oma lapselastega. Külavanem tõi rosinasaia ja moosi, mille me tuletorni jalamil ära sõime. Teel koju põikasime läbi veel ühe kunstniku-fotograafi maja juurest kus meile näidati toreda arvutigraafika-Painti kalendrit ja Mahu kalendrit (saksakeelne). Siis me läksime koju tagasi. Tauno läks paljajalu kuna ta lestad, mis hommikul olid paelaga kokku seotud, läksid täiesti puruks. Asendusjalanõudest ta muidugi keeldus. Kodus tegime hilist õhtusööki : grillsiig ja liha ning Mahu panniroog. Kui keegi tahab retsepti.. palun väga.
Mahu panniroog (olenevalt sellest, kes mida sööb 3-8le inimesele)
pool kabatšokki (suur suvekõrvits)
natuke õli küpsetamiseks
4 tomatit
1 paprika
1 väike purgitäis tomatikastmes valgeid ube (~200g) või tavalisi aias kasvavaid türgi ube
maitseaineid vastavalt sellele, mis peenra peal kasvab.
Lõika kabatšok umbes 1cm küljega kuubikuteks (selle töö võib usaldada Mariale), prae kuubikuid panni peal natuke aega. Lõika tomatid ja paprika ka väiksemateks tükkideks ja lisa pannile, seejärel ka oad (kurna liigne kaste välja). Natuke küpsetamist ja valmis ta ongi.
Õhtul käisime saunas. Selle ajaga, kui me üritasime sundida Rasmust või Taunot teiselt poolt tiiki viha jaoks kaseoksi lõikama, oli viht juba sauna kraanikaussi tekkinud... hmm. Ahjualused. Igatahes tore oli.

27. juuli
Pannkoogid. Lahkumise ettevalmistused. Lahkuti lõunase bussiga Viru-Nigulasse. Helerin jäi veel minuga kuni pühapäeva õhtuni. Keegi unustas hambaharja maha.

3 Comments:

  • Nii. Kommenteerin ise veel veidi lisaks. Esimesel õhtul me leidsime siili. Ma pole oma maakodus vist kena 10 aastat siili näinud. Ja Maike nimetas Helene ümber Kissaks. Kena ju :)

    By Blogger §, at 12:12 AM  

  • ohhoo, ma avastasin nüüd ka, et siia on see jutt tekkinud :D lahe :P

    muide, kas minu poolt tekitatud värvimisraamat on väljaspool kingituste arvestust või ei kuulu see esemete hulka, mis sul nüüd olemas on? :D (ehk siis mis sellega juhtus?)

    By Blogger Tauno, at 6:48 AM  

  • see on olemas. ma unustasin ära. nagu ka selle, et me nägime 2 vasikaga põtra, mis pole ka just igapäevane asi.

    By Blogger §, at 11:43 AM  

Post a Comment

<< Home