Rajaajaja Matkapäevikud ja Muud Mäletsused

Tuesday, January 20, 2009

17-18 oli matk.
Mina, Tiit ja Helene jõudsime kõigepealt Aegviitu ja tegime väikse poetsilli oodates teisi. Kuna Tiidul oli plaan Paulile küpsisekooki teha, ostis ta selleks suure hulga küpsiseid. Ja kartulikrõpse kuna minul tuli kartulikrõpsuisu. Krõpsud kotti ei mahtunud ja nii ma seiklesin mõnda aega nagu ülekasvanud kolmanda klassi jõnglane klassiekskursioonil oma hiigelkrõpsupakiga.
Tallinna poolse rongi pealt saabusid: Paul, Eleriin(ka suuskadega), Tauno, Tõnis, Maria, Aki ja Rasmus. Järgmised pool tundi loksutas Tauno oma katkisest termoskruusist kohvi välja ja hädaldas niisama. Lõpuks hakkas meil külm, kohv sai ilusti lume peale laotatud ja me läksime matkale.
Helene ja Eleriin üritasid suusatada – au üritajaile, see õnnestus neil kohati täitsa hästi. Kui nad just ümber ei kukkunud. Ma suutsin ka kaks korda ümber kukkuda, teisel korral õnnetult küljeli, käsi läks veidi aigeks ja puusa peale tuli sinikas. Siiamaani on aia. Tiit tahtis torni otsa ronida, aga kuna me seal peatust ei teinud siis ei roninud. Sellisel libedaga oleks see ilmselt üsna halb mõte ka. Päulil olid 29 kroonised humana jäänaelad... mis pärast ära lagunesid. Äägee. Veel käisime me Ännijärve peal. Peal kuna jää oli – mõni kalamees oli ka. Ilmselt nad ei saanud eriti palju kalu kuna me seal ringi seiklesime, aga ega harrastajad oma harrastusest ei ela. Krõpsud said ära söödud, tegime lumeingleid ja joonistasime suusakepiotsaga (minu looming: tigu, kaheksajalg, haug/hai). Limonaad läheb tõesti külmas kibedaks.
Edasi navigeerusime mööda pikemat teed Pauli kursavenna isa sauna poole. Tee peal oli lahe vetruv jää, mõne cm paksune. Selle all oli umbes 30 cm vett. Kui Paul või mõni muu suuremloikam jää peal hüppas, siis see lainetas lahedalt ja läks lõpuks ilma erilise hoiatuseta katki. August purskas vett nagu väiksest nõiakaevust.
Raba oli lahe ja ilus. Suusatajad läbisid selle (ja kohati muu maa) suusad koti küljes, meenutades vastu valgust kandilise pea ja pikkade sarvedega muistseid jumalakujukesi. Ühes kohas üritas Tõnis teha jääst tammi ojale, mis üle tee jooksis. Maria lammutas seda veits. Siis läks päike looja. Siis me jõudsime kohale. Kell oli mingi 17 ainult. Toimus kütmine ja söömine (tänks hernesupi eest) ja ahju peal persesoojendamine. Kavalamad tahtsid ikka päris sauna saada. Kütmisel oli meil seltsiks kass, kes nurus toitu (ja lakkus torti) ning oli muidu nunnu. Ja karu nahk oli seina peal! Tiit ja Helene tegid vägeva korstnaga kindluse kujulise tordi (yeah, Paul nägi kuskil fallose sümbolit).
Julge Helene ja Vapper Eleriin käisid saunas (eesruumis oli veel natuke aega enne seda viht jääs, aga mingi imega ja pika kütmisega said nad leiliruumi kuumaks). Pärast käis Totaalne Tauno ka saunas ja magas hommikul kõigist kauem. Aki norskas ja Maria ning Tõnis läksid varahommikul minema (nende hukkunute jälgi me pärast teel nägime, näis nagu Maria oleks tagasi pöördunud ja Tõnis hundi-koera poolt metsa viidud).
Teised läksid Aegviitu, mina ja Tiit tahtsime minna Nelijärvele, aga sattusime kogemata hoopis Jänedale. Kollulandi kujudeaeda nägime ka... kadestage.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home